Hoe houden wij ons beloningssysteem actueel? Wat gaan we doen om leiderschap in de organisatie verder te ontwikkelen? Hoe gaan we een geschikte kandidaat voor die ene vacature vinden? Krijg jij al ideeën? Dan is dit een interessante functie voor jou!

Wat je gaat doen

Je hebt een duidelijke visie op organisatieontwikkeling waarbij de balans tussen mens en bedrijf belangrijk is voor je. Met jouw brede interesse ga je samen met je HR collega ervoor zorgen dat HRM bij Hoogweg Paprikakwekerijen een volgende stap gaat maken. Dit gaat uiteindelijk een belangrijke bijdrage leveren aan de verdere ontwikkeling van de organisatie.

In de toekomst wordt bijvoorbeeld duurzame inzetbaarheid steeds belangrijker, hier zullen we ons op gaan voorbereiden. In je dagelijks werk ben je ook met de ‘traditionele’ HR zaken bezig. Je spreekt een tevreden medewerker in de kas, zoekt een opleiding uit voor de nieuwe teeltmanager en ondersteunt bij de gesprekkencyclus. Ook over het actueel houden van bijvoorbeeld een beloningssysteem mag je bij ons je gedachten laten gaan. Je krijgt de ruimte om de betrokken collega’s een gedegen advies te geven. Niet onbelangrijk; naar je advies gaat ook zeker geluisterd worden.

De organisatie is continue in beweging, HR is een belangrijke factor in deze beweging en daarvoor zijn wij op zoek naar jou!

Wat wij je bieden

HR bestaat natuurlijk uit veel meer dan wat wij hierboven beschreven hebben. Je krijgt bij ons de ruimte om met interessante onderwerpen aan de slag te gaan. Onderwerpen waarvan je zeker bent dat je hiermee impact hebt op de mens en het bedrijf.

Wij bieden je een uitdagende functie met veel vrijheid, verantwoordelijkheid en ontwikkelmogelijkheden. Je gaat werken in een gezonde, groeiende organisatie waarbij we met elkaar, elke dag, ervoor zorgen dat we een mooi en gezond product kunnen afleveren bij de klant.

Wellicht overbodig om te benoemen, je ontvangt bij ons een goed salaris (boven cao), telefoon en een reiskostenvergoeding van €0,23 per km. Verder zijn je arbeidsvoorwaarden conform de cao glastuinbouw, zoals een collectief geregeld pensioen, 8,33% vakantiegeld en 25,5 vakantiedagen.

Profielschets

Je hebt passie voor HR en een gezonde dosis bevlogenheid om van het begin tot het eind ergens een succes van te maken. Het gesprek aan gaan met collega’s in het hele bedrijf past bij jou, van onze collega die aan het oogsten is tot het managementteam. Verder deins je er niet voor terug om onder het genot van een kop koffie van gedachten te wisselen.

We werken met veel verschillende nationaliteiten. Naast de praktische kijk hierop vinden wij het ook belangrijk dat je interesse hebt in de verschillende culturen.

Solliciteer

Interessante vacature? Vul onderstaand formulier in of stuur je cv en motivatiebrief per mail naar personeel@hoogweg.nl.

Wil je meer weten over deze vacature?

Neem contact op met Jalisa Rozendal op telefoonnummer 0527-20 64 30 of of per mail personeel@hoogweg.nl 

Ik ga akkoord met de privacyverklaring.*