Eigen verpakkingsstation voor een efficiënte verwerking

We zijn niet alleen teler, maar we regelen ook het gehele verpakkingsproces in eigen huis.
Hier komen alle paprika’s van al onze productiebedrijven samen.
Allereerst worden de paprika’s, nadat ze geoogst zijn, gesorteerd op maat, gewicht en kleur. Veel paprika’s worden los verkocht in dozen of kisten en worden direct verladen naar de klant.
Op de locatie aan de Nieuwlandseweg 10, hebben we een modern verpakkingsstation, waar we de paprika’s kunnen verpakken in folie; kleinpak. Hier worden 3 verschillende kleuren bij elkaar verpakt als mix.

De schaalgrootte vraagt om efficiënte interne oplossingen. Zo rijden de oogstwagens automatisch over het pad naar het verpakkingsstation. Ook het eigenlijke proces van sorteren, in dozen leggen en dozen op pallets plaatsen is 100% geautomatiseerd. Zonder dat er nog veel handwerk aan te pas komt, is een bestelling klaar voor het vertrek naar de klant.
De productie van de locaties aan de Nieuwlandseweg 1 en Nootdorp wordt eveneens verwerkt in de verpakkingsstations.

Flexibel reageren

Het voordeel van een eigen verpakkingsstation? Op de eerste plaats: flexibiliteit. Een klant kan precies aangeven op welke manier een partij moet worden verpakt. Met 9 verpakkingslijnen kunnen we snel switchen tussen de verschillende verpakkingen. Bovendien gaat er geen tijd verloren met het transport van de teeltlocatie naar het verpakkingsstation.

Hoogweg Paprikakwekerijen kan door zijn grootte, uit eigen teelt via telersvereniging Oxin Growers, kleinpak-verpakkingen leveren aan de Retail. Telen, verpakken, direct verzenden naar klant, klaar: verser kan het niet.

Hoogweg Paprikakwekerijen is aangesloten bij de GMO erkende telersvereniging Oxin Growers in Barendrecht. Telersvereniging Oxin Growers werkt samen met diverse handelspartners die op hun beurt zorgen voor verkoop aan supermarkten door heel Europa.