Ons verhaal

Hoogweg Paprikakwekerijen teelt op vijf locaties paprika’s: vier locaties in de Noordoostpolder (in Luttelgeest en Marknesse) en één locatie in Zuid-Holland (Nootdorp). In totaal is ons areaal nu 160 hectare groot. Dat zijn ongeveer 320 voetbalvelden.

De historie van Hoogweg begint in Nootdorp, in 1987. Door de beperkte ruimte in het westen van ons land zijn we in 2008 naar de Noordoostpolder (Luttelgeest) verhuisd. In 2016 is de 1e locatie in Marknesse gebouwd, in 2020 gevolgd door een 2e locatie.
Het is een gebied met een gunstige infrastructuur voor de glastuinbouw. Er is ruimte genoeg, de ligging, de bereikbaarheid voor onze handelspartners is ideaal en het klimaat is er nagenoeg vergelijkbaar met het westen van Nederland.

Paprika’s telen we sinds 1998, nu telen we paprika’s in 4 verschillende kleuren: rood, geel, oranje en groen. Het type dat we produceren is de blokpaprika, de meest verkochte paprika.

De paprika’s van de verschillende vestigingen worden in de verwerkingshal / verpakkingsstation gesorteerd en (klein)verpakt.
Door de huidige schaalgrootte kunnen we op een efficiënte en duurzame manier telen en verpakken.

Bij Hoogweg Paprikakwekerijen kunnen we in het hoogseizoen dagelijks rekenen op de inzet van ongeveer 550 betrokken medewerkers.

Leuk om te weten

In 1987 is het bedrijf begonnen met het telen van tomaten

De nieuwe locaties steeds met 2 kassen tegelijk gebouwd zijn

In 2018 gestart is met het boren naar aardwarmte

Vanaf 2020 hebben we 4 kleuren: rood, geel, groen en oranje

Er in totaal dit jaar 3,6 miljoen planten in de kassen staan

De aardwarmte voorziet de kassen voor 70% aan de benodigde warmte

In 2020 zijn 2 biomassaketels in bedrijf gegaan

Benieuwd naar onze teeltlocaties?