Voedselveilig telen volgens alle vereisten

Consumenten stellen hoge eisen aan de veiligheid van hun voedsel. Daarom controleren we gedurende de teelt en de verwerking de paprika’s op belangrijke aspecten. Op de eerste plaats op het gebied van gewasbescherming. Constateren we een ziekte of een plaag in het gewas? Dan maken we gebruik van biologische bescherming, bestrijding met behulp van natuurlijke vijanden. Door de breedte van het assortiment aan natuurlijke bestrijders is de chemische gewasbescherming bijna geheel verdwenen uit de kassen van Hoogweg Paprikakwekerijen.

Hoe eerder we een plaag spotten, hoe groter de kans dat die met natuurlijke middelen onder de duim te houden is. Door intensieve controle op plagen zijn we in staat om snel in te grijpen op de natuurlijke weg. Corrigeren met aanvullende methode is daardoor veel minder snel nodig.

Kwaliteitscontrole

We leveren graag een mooie kwaliteit paprika’s af bij onze klanten.
Dit is afhankelijk van veel verschillende factoren:

  • De keuze van de rassen. Deze moet zoveel mogelijk aansluiten bij de wensen van de klanten qua grootte en kleur. Er wordt ook gekeken wat de ras-eigenschappen zijn qua kwaliteit van de vruchten.
  • De kwaliteit van de paprika wordt voor een groot deel in de kassen bepaald. Optimaal teeltklimaat, afgepaste watergift, voldoende voeding, bescherming tegen de zon en volledige aandacht zijn zaken die hierbij van groot belang zijn.
  • Het oogsten van niet te rijpe vruchten zorgt ervoor dat de paprika’s langer houdbaar blijven en de kwaliteit ook voor de consument gewaarborgd blijft.
  • Na het oogsten wordt de paprika gesorteerd en verpakt, waarbij paprika’s met bv messchades, butsen of brandplekken door de zon, er uit gesorteerd worden.
  • Na het verpakken worden de paprika’s direct in de koeling gezet. Zo blijft de paprika langer vers.
  • Bij iedere handeling die de paprika heeft, oogsten/sorteren/verpakken/verladen, vindt er een kwaliteitscontrole plaats om zo een mooi, kwalitatief (eind)product af te leveren.
  • Hygiëne, risico’s en productveiligheid monitoren we tijdens het proces continu. Hiervoor is een goed kwaliteitssysteem opgezet.