Voedselveiligheid

Voedselveilig telen volgens alle vereisten

Consumenten stellen hoge eisen aan de veiligheid van hun voedsel. Daarom controleren we gedurende de teelt en de verwerking de paprika’s op belangrijke aspecten. Op de eerste plaats op het gebied van gewasbescherming. Constateren we een ziekte of een plaag in het gewas? Dan maken we gebruik van biologische bescherming, bestrijding met behulp van natuurlijke vijanden. Door de breedte van het assortiment aan natuurlijke bestrijders is de chemische gewasbescherming bijna geheel verdwenen uit de kassen van Hoogweg Paprikakwekerijen.

Hoe eerder we een plaag spotten, hoe groter de kans dat die met natuurlijke middelen onder de duim te houden is. Door intensieve controle op plagen zijn we in staat om snel in te grijpen op de natuurlijke weg. Corrigeren met aanvullende methode is daardoor veel minder snel nodig.

Permanente controle

Paprika’s die ons bedrijf verlaten, staan onder permanente controle. Iets wat trouwens essentieel is voor een bedrijf dat voldoet aan gangbare certificeringssystemen zoals GLOBALGAB, QS en MILIEUKEUR. Ook beschikken we over het GroenLabel voor onze kassen.

Naast keurmerken voor voedselveiligheid zijn we ook gecertificeerd voor GRASP en SEDEX/SMETA. Met deze certificeringen nemen we verantwoordelijkheid voor de verbetering van de werkomstandigheden van de mensen die de paprika’s produceren. (Klik hier voor de ETI-code )