Energiemanager – energie analist

Dit is een functie voor jou! Als je houdt van verantwoordelijkheid, beslissingen durft te nemen, alles wilt leren over duurzame energie in de glastuinbouw en je enthousiast wordt van een goede deal! Interesse gewekt? Dan gaan wij je graag alles leren over de energiemanagement in de glastuinbouw!

Wat je gaat doen

Je houdt continue de ontwikkelingen op de energiemarkt in de gaten. Met de keuzes die jij gaat maken zorg je voor het beste resultaat: het verwarmen van de kassen met zo laag mogelijke energiekosten. Wanneer stellen wij onze WKK’s beschikbaar om noodvermogen te leveren aan het landelijk netwerk? Hoe verhoudt de gasprijs zich met de verkoopprijs van elektriciteit? Of is de inkoopprijs voor elektriciteit zo hoog dat het rendabeler is om dit zelf op te wekken? Hierbij zorg je altijd voor voldoende warmtevoorraad om de kassen te verwarmen.

Wij vinden het belangrijk om op een efficiënte en duurzame wijze gezonde paprika’s te telen. Hiervoor maken we gebruik van diverse duurzame energiebronnen; een aardwarmte installatie,  een moderne biomassa installatie, warmte pompen en WKK’s (warmte kracht koppelingen).

Met een teeltoppervlakte van 160 hectare verdeeld over 14 locaties is het beheersen van het energiemanagement en de bijbehorende kosten een hele uitdaging. Verwarmen we de kassen met alleen aardwarmte? Dan zal er extern co2 ingekocht moeten worden. Dit wordt toegepast in de kas om de planten goed te laten groeien. Wordt de biomassa installatie ingezet? Dan heb jij ervoor gezorgd dat er voldoende brandstof beschikbaar is. Bij verschillende leveranciers kopen wij houtsnippers (snoeihout & afvalhout) in. Deze inkoop organiseer jij ook, samen met de operator van de biomassa installatie.

Enthousiast geworden?

Dan gaan wij jou alles leren over de energiemanagement in de glastuinbouw! Van jou verwachten we een praktische kijk op zaken. Weersverwachting met lage temperaturen? Dan weet je wat voor invloed dit heeft op de warmte voorraad die je nodig hebt.

Ervaring in de energiewereld is een pré, met een flinke dosis interesse in het vak kunnen wij je de ins en outs van de energiewereld ook snel leren. Een gevolgde hbo studie, analytische vaardigheden en dat Excel geen geheimen voor je heeft vinden wij wel belangrijk.

Planten hebben 24/7 warmte nodig, daarom verwachten wij dat je bereid bent om weekend diensten mee te werken.

Wij bieden je

Een uitdagende functie met veel vrijheid, uitdaging en ontwikkelmogelijkheden. Je gaat werken in een gezonde, groeiende organisatie met een informele werksfeer. Korte lijnen zorgen ervoor dat je snel met collega’s zaken kan afstemmen. Daarnaast bieden we de ruimte om jezelf te ontwikkelen, binnen je vakgebied of misschien wel daarbuiten.

Je ontvangt een goed salaris (boven cao), telefoon, laptop en een reiskostenvergoeding van €0,23 per km. Verder zijn je arbeidsvoorwaarden conform de cao glastuinbouw, zoals een collectief geregeld pensioen, 8,33% vakantiegeld en 25,5 vakantiedagen.

Deze functie kan zowel fulltime als parttime ingevuld worden.

Solliciteren?

Neem contact op met Bart Jan Thole (Ceres Green recruitment) en hij neemt je sollicitatie graag in behandeling. Dit kan per mail: bartjan.thole@ceresgreen.nl of telefonisch 06-30182897

Enthousiast? Wij maken graag kennis met je.

Solliciteer gemakkelijk via onderstaand formulier of stuur je cv en motivatiebrief per mail naar personeel@hoogweg.nl.

Wil je meer weten over deze vacature?

Neem gerust contact op met Jalisa Rozendal op telefoonnummer 0527-20 64 30 of of per mail personeel@hoogweg.nl 

Ik ga akkoord met de privacyverklaring.*