Wat je gaat doen
Als Operationeel Manager Verwerkingshallen ben je verantwoordelijk voor het gehele proces: vanaf het oogsten van de paprika’s, het sorteren, verpakken, bewaken van de kwaliteit en het interne transport tussen de verschillende locaties, tot het moment dat de paprika’s op het dock staan voor transport naar de klant.
Je geeft direct leiding aan de Locatiemanager Sorteren, Locatiemanager Flowpack, Expeditie, het Bedrijfsbureau en de Kwaliteitsmanager, en indirect aan meer dan 200 fte. Jij zorgt dat mensen, machines en processen gedurende het seizoen (maart t/m november) maximaal presteren en dat de hallen in de rustige maanden volledig klaar gemaakt worden voor het nieuwe seizoen.
Je schakelt intensief met je collega die contact heeft met de handel en onderhoudt korte lijnen met de locatiemanagers van de kassen en team teelt. Door de dynamiek aan klantzijde en bij teelt is het werk soms onvoorspelbaar en hectisch. Jouw wendbaarheid, creativiteit, resultaatgerichtheid en natuurlijk leiderschap maken dan het verschil. Daarnaast stimuleer je data-gedreven werken, bouw je een KPI-dashboard op en ontwikkel je leiderschapsvaardigheden binnen het team. Je rapporteert aan de Operationeel Directeur.
Taken en verantwoordelijkheden
- Regie over sorteren, verpakken, kwaliteitsbewaking, intern transport en expeditie· Leidinggeven aan een groot en divers team (indirect >200 fte)
- Ontwikkelen en coachen van leidinggevenden en teams
- Zorgdragen voor een efficiënte planning en borging van kwaliteitssystemen
- Optimaliseren van processen en implementeren van verbeteringen
- Bouwen aan een KPI-dashboard en stimuleren van data-gedreven besluitvorming
- Voorbereiden op uitbreiding, zoals nieuwe flowpacklijnen in de toekomst
- In de rustige periode (dec-feb) focus jij op projecten zoals onderhoud, procesverbetering en digitalisering.