Teeltmanager Paprika's (Fulltime)

Hoogweg Paprikakwekerijen in Luttelgeest teelt en verwerkt paprika’s, met behulp van moderne automatiseringstechnieken en systemen, voor supermarkten door heel Europa. Afkomstig uit Nootdorp verhuisde het bedrijf in 2009 voor het grootste deel van hun bedrijvigheid naar Luttelgeest in de Noordoostpolder. Verspreid over vijf locaties worden er ondertussen meer dan 100 hectare aan paprika’s geteeld. Hoogweg teelt hun paprika’s op een efficiënte, duurzame en milieuvriendelijke wijze tot een gezond en kwalitatief mooi product. Daarnaast wordt er dit jaar gestart met Geothermie. Hoogweg is een modern, innovatief en snelgroeiend tuinbouwbedrijf waar in het hoogseizoen dagelijks meer dan 300 mensen werken. Meer informatie vind je op www.hoogweg.nl

Wij zijn op zoek naar een

TEELTMANAGER PAPRIKA’S
relationeel – van A tot Z – 100 hectare kassen

Functieomschrijving

In deze uitdagende functie ben je van A tot Z verantwoordelijk voor de teelt, de groei en de kwaliteit van de 2 miljoen paprikaplanten van Hoogweg. Je werkt hierbij samen met de huidige teeltmanager en een teeltadviseur.

Jij zorgt met gerichte teelt input voor de maximale opbrengst en uitstekende kwaliteit. Dit begint al bij de keuze voor het ras van de paprika, de (prijs)onderhandelingen voor de zaadjes en het contact met de leveranciers van de jonge planten. Als de planten vervolgens in de kassen staan ben jij verantwoordelijk voor de optimale teeltomstandigheden, het inregelen en het bijstellen van het klimaat in de kassen. Veel hiervan is geautomatiseerd en met behulp van de PRIVA-klimaatsoftware blijf je van alle locaties op de hoogte van de actuele waarden zoals de temperatuur, luchtvochtigheid en instraling. Op basis van deze data analyseer jij of de waarden binnen de juiste marges blijven en of iets afwijkt, bijvoorbeeld in de watergift. Je begrijpt de invloed van de buitentemperatuur, het schermen en vochtbuisregeling op het klimaat in de kas en gaat zo duurzaam mogelijk om met de energie.

Een deel van de tijd loop je daadwerkelijk door de kassen om de groei en ontwikkeling van de planten te volgen aan de hand van bladstand, kleur van het gewas, en de verdeling tussen het blad en de paprikazetting. Je bent verantwoordelijk voor de gewasbescherming (scouting), wat zoveel mogelijk biologisch gebeurt, de afstemming van de watergift en de voedingsstoffen. Je meldt de Coördinator Arbeid waar de medewerkers in de kassen op moeten letten bij het indraaien, toppen en plukken. Je werkt tevens nauw samen met en rapporteert aan de directie, voor wie je als belangrijke sparringpartner fungeert. Samen met de directeur blijf je het bedrijf op innovatieve wijze optimaliseren en ben je continu op zoek naar mogelijkheden voor verbetering door contacten met kennis-partners en onderzoeksinstellingen in binnen- en buitenland.

Functievereisten

Je hebt een afgeronde agrarische opleiding en HBO+/WO werk- en denkniveau. Je hebt ervaring in een soortgelijke functie in de tuinbouwwereld. Uiteraard heb je teeltkennis en ‘groene vingers’.

Je bent een zelfstandige en proactieve persoonlijkheid. Je bent flexibel, stressbestendig, hebt geen 9 tot 5 mentaliteit en je bent cijfermatig sterk. Je bent in staat om met veel vrijheid en verantwoordelijkheid te werken om zo jouw werkzaamheden op een efficiënte en gestructureerde manier te kunnen inplannen. Je hebt oog voor detail, maar bent daarnaast in staat om het grotere plaatje te overzien. Je vindt het een sport om processen te analyseren en voortdurend verder te optimaliseren.
Communicatief ben je sterk ontwikkeld en kun je omgaan met uiteenlopende types mensen, zowel intern als extern. Bij problemen of knelpunten kom je met praktische, effectieve en ‘out of the box’ oplossingen die ervoor zorgen dat processen snel weer goed verlopen en de kwaliteit wordt geborgd.

Aanbod

In deze baan bieden we je veel verantwoordelijk, vrijheid en de mogelijkheid om je te ontwikkelen. Je krijgt alle ruimte om de beste te zijn en te blijven.
De beloning is zondermeer goed te noemen.

Reactiemogelijkheden

Wil je meer weten over deze vacature?
Mail dan naar personeel@hoogweg.nl of neem contact op met Mariska Hoogweg op telefoonnummer 06 - 24 63 55 55.

Terug naar overzicht