Technisch Medewerker (40 uur per week)

Hoogweg Paprikakwekerijen in Luttelgeest teelt paprika’s, met behulp van moderne automatiseringstechnieken en systemen, voor supermarkten door heel Europa. Afkomstig uit Nootdorp verhuisde het bedrijf in 2009 het grootste deel van haar bedrijvigheid naar Luttelgeest in de Noordoostpolder. Verspreid over vijf locaties worden er ondertussen meer dan 100 hectare aan paprika’s geteeld in moderne kassen. Hoogweg teelt haar paprika’s op een efficiënte, duurzame en milieuvriendelijke wijze tot een gezond en kwalitatief product; er wordt bijvoorbeeld gebruik gemaakt van aardwarmte. Hoogweg is een modern, innovatief en snelgroeiend tuinbouwbedrijf waar in het hoogseizoen dagelijks meer dan 300 mensen werken. Meer informatie vind je op www.hoogweg.nl.

Hoogweg is een bedrijf waar iedereen mee werkt aan de groei van het bedrijf; ‘het samen doen’ is een belangrijk aspect. Er heerst een cultuur van gelijkwaardigheid, waar niet wordt gedacht in hokjes en de sfeer informeel en verbindend is.

In verband met de uitbreiding zijn wij op zoek naar een:

TECHNISCH MEDEWERKER

hands on – inclusief sorteer- & verpakkingslijnen – 120 hectare kassen

Functieomschrijving

In deze functie heb je de verantwoordelijkheid voor het goed functioneren van o.a. de sorteer- en verpakkingslijnen van Hoogweg Paprikakwekerijen, het technisch onderhoud in de kassen en het oplossingen van allerlei ad hoc technische problemen. Ook ben je verantwoordelijk voor het onderhoud aan het watersysteem, de ketels en de warmte-krachtkoppeling.

Binnen het bedrijf zijn veel processen geautomatiseerd. Zo rijden er bijvoorbeeld oogstwagens volledig automatisch naar de verwerkingshal, wordt er gewerkt aan een aardwarmte installatie en is er een groot verpakkingsstation met installaties van onder andere Manter en Aweta. Hierdoor heb je te maken met een grote diversiteit aan moderne installaties en technologieën. Technieken waar je mee te maken hebt, zijn pomptechnieken, pneumatiek, plc-besturingen, ventilatietechniek, elektrotechniek, mechanica etc.. Er wordt gewerkt met het tuinbouwautomatiserings-systeem Priva.

Jij zorgt ervoor dat de productieprocessen, op technisch gebied, soepel kunnen blijven verlopen. In het oogstseizoen (maart – oktober) ben je vooral bezig met het oplossen van ad hoc problemen en storingen, terwijl je je buiten het seizoen bezig houdt met groot- en periodiek onderhoud zodat alles weer goed functioneert voor het volgende seizoen.

Indien noodzakelijk neem je contact op met de leverancier. Soms is het nodig dat een monteur van de leverancier langskomt. Jij bent aanspreekpunt voor deze leveranciers en maakt ook afspraken met hen m.b.t. service- en onderhoud. Tevens ben jij verantwoordelijk voor het bestellen en tijdig vervangen van onderdelen en gereedschappen. Ook draai je mee in de storingsdiensten.

Profielschets

Je bent een stevige persoonlijkheid met een dienstverlenende en samenwerkingsgerichte instelling. Jouw doel is altijd een perfect resultaat neer te zetten, je bent hierin doelgericht en hebt oog voor kwaliteit. Je hebt goed technisch inzicht, waardoor je in staat bent zelfstandig beslissingen te nemen ten aanzien het vaststellen van de oorzaak een probleem en het bedenken van een oplossing. Je kunt goed prioriteiten stellen, overzicht houden, planningen bewaken en hebt oog voor detail. Je vindt het leuk samen te werken met je collega’s, waarbij je gericht bent op het samen klaren van de klus. Je hebt goede communicatieve vaardigheden waardoor je met collega’s en contactpersonen bij leveranciers gemakkelijk contact legt en onderhoudt. Je bent in staat orde, netheid en structuur aan te brengen in processen en werkwijzen en mee te denken over productie- en procesinnovaties.

Functievereisten

Je hebt een gedegen, afgeronde technische opleiding en minimaal MBO werk- en denkniveau. Je hebt ervaring in een soortgelijke functie binnen een productiebedrijf, bij voorkeur in de agrarische sector.

Aanbod

In deze baan bieden we je veel verantwoordelijk, vrijheid en de mogelijkheid om je te ontwikkelen. Je krijgt alle ruimte om de beste te zijn en te blijven. De beloning is zondermeer goed te noemen.

Reactiemogelijkheden

Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoen aan de gestelde eisen, reageer dan zo spoedig mogelijk via personeel@hoogweg.nl.
Voor vragen kun je contact opnemen met Mariska Hoogweg.

Terug naar overzicht