Proces operator / Process engineer Biomassa

Hoogweg teelt en verwerkt haar paprika’s op een efficiënte, duurzame en milieuvriendelijke wijze tot een gezond en kwalitatief mooi product. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid naar een organisatie met 134 hectare glas waar in moderne kassen paprika’s geteeld worden. De paprika’s worden grotendeels verpakt in de paprikamix (het bekende stoplicht) voor supermarkten in Nederland en andere Europese landen.

Glastuinbouw Nederland heeft zich het doel gesteld om in 2040 fossielvrij ( zonder gas ) te telen. Bij Hoogweg streven wij dit doel na door o.a. de warmte op te wekken met een biomassa installatie. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van aardwarmte. Kom jij er bij ons voor zorgen dat het verbrandingsproces in deze biomassa installatie optimaal verloopt?

Functieomschrijving

In een biomassa installatie worden houtsnippers verbrand ( snoeihout en afvalhout vanuit de industrie). De warmte die hierbij vrij komt wordt gebruikt om water op te warmen voor het verwarmingssysteem in de kassen. Draaien de twee biomassa installaties optimaal dan kan er in de winter tot 70 hectare kas mee verwarmd worden.

De proces operator start de werkdag met het controleren van de processen van de installatie. Het monitoren, controleren en bedienen van de installatie zijn werkzaamheden die je regelmatig uitvoert gedurende je werkdag.
Zijn er storingen in de installatie? Dan is het in eerste instantie aan jou om dit op te lossen. Vaak zijn dit mechanische storingen of er is ergens een stuk hout gaan vastzitten. Om ervoor te zorgen dat je storingen vanuit huis kan analyseren krijg je de beschikking over een modern camera en informatie systeem op je laptop. Het verhelpen van storingen heeft een hoge prioriteit, de installatie moet namelijk blijven draaien om een te lage tempratuur in de kassen te voorkomen.
Het onderhouden en netjes houden van de installatie is een belangrijke onderdeel van de functie. Je maakt regelmatig inspectierondes waarvoor je de bijbehorende lijsten invult. Gedurende de wintermaanden en het voorjaar is de installatie volledig in productie. In deze periode zullen ook extra uren gewerkt worden. Je gaat de onderhoudswerkzaamheden in de zomer plannen en dan ook het onderhoud uitvoeren aan de installatie.

Naast de technische werkzaamheden ben je ook verantwoordelijk voor een optimale aanlevering van houtsnippers. Hiervoor heb je dagelijks contact met de leverancier over bijvoorbeeld de planning en kwaliteit van de houtsnippers. Zelf ga je de vrachten met houtsnippers analyseren, wegen en registeren en je voert kwaliteitscontroles uit. Je krijgt de beschikking over een shovel om het hout te verplaatsen.

Naarmate je meer kennis en ervaring op doet over de installatie ga je het verbrandingsproces optimaliseren. Zie jij de kans om het proces te verbeteringen? Dan kan je hierover van gedachten wissel met de betrokken engineer/projectleider.

Functievereisten

Jij wordt enthousiast van de uitdaging om twee grote biomassa ketel installaties optimaal te laten draaien. Verder kan je goed plannen, je werkt nauwkeurig en laat niks aan het toeval over. Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel en je kan goed zelfstandig werken.
Enkele jaren ervaring in een vergelijkbare functie is een pré maar geen eis. Wel zoeken wij een nieuwe collega met kennis van mechanische techniek en met mbo 4 / HTS werk en denk niveau.
Je bent woonachtig in de omgeving Luttelgeest/Marknesse.

Aanbod

Wij bieden je een verantwoordelijke baan waarin je een grote bijdrage levert aan duurzaam telen van paprika’s. In deze functie heb je veel vrijheid in de uitvoering van de verschillende werkzaamheden.
Je krijgt in de eerste periode begeleiding van ervaren engineers waar je veel van kan leren. Wij bieden je daarnaast veel ontwikkel mogelijkheden.
Onze arbeidsvoorwaarden zijn conform de cao glastuinbouw, wij bieden je een goed salaris dat passend is bij je kennis en ervaring met ruimte om hierin te groeien.

Reactiemogelijkheden

Solliciteer dan bij ons door je cv en motivatiebrief te mailen ( personeel@hoogweg.nl )
Wil je meer weten over deze vacature?
Neem contact op met Jalisa Rozendal op telefoonnummer 0527-20 64 30

Terug naar overzicht