Proces operator biomassa

Functieomschrijving

De proces operator start de werkdag met het controleren van de verschillende processen van de installatie. Je analyseert hoe de ketels ’s nachts gedraaid hebben en je signaleert eventuele bijzonderheden in het besturingsprogramma. Het onderhouden en netjes houden van de installatie is een belangrijke onderdeel van de functie. Je maakt regelmatig inspectierondes waarvoor je de bijbehorende lijsten invult.

Zijn er storingen in de installatie? Dan is het in eerste instantie aan jou om dit op te lossen. Vaak zijn dit mechanische storingen of er is ergens een stuk hout gaan vastzitten. Het verhelpen van storingen heeft een hoge prioriteit, de installatie moet namelijk blijven draaien om een te lage tempratuur in de kassen te voorkomen. Je bent het grootste gedeelte van de tijd bij de installatie en een aantal keer per dag analyseer je de gegevens vanaf de verschillende monitoren.

Naast de technische werkzaamheden ben je ook verantwoordelijk voor een optimale aanlevering van houtsnippers. Hiervoor heb je dagelijks contact met de leveranciers over bijvoorbeeld de planning en kwaliteit van de houtsnippers. Zelf ga je de vrachten met houtsnippers analyseren, wegen en registeren en je voert kwaliteitscontroles uit. Je krijgt de beschikking over een shovel om het hout te verplaatsen. In de drukke periode is er een collega aanwezig om je hierbij te helpen.

Gedurende de wintermaanden en het voorjaar is de installatie volledig in productie. De zomermaanden staan in het teken van groot onderhoud, hier ga je bij meehelpen.

Naarmate je meer kennis en ervaring op doet over de installatie ga je het verbrandingsproces optimaliseren. Zie jij de kans om de energieproductie te verbeteringen? Dan kan je hierover van gedachten wisselen met de betrokken engineer/projectleider.

Profielschets

Jij wordt enthousiast van de uitdaging om twee grote biomassa ketel installaties optimaal te laten draaien. Verder kan je goed plannen, je werkt nauwkeurig en laat niks aan het toeval over. Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel en je kan goed zelfstandig werken.

Enkele jaren ervaring in een vergelijkbare functie is een pré maar geen eis. Wel zoeken wij een nieuwe collega met kennis van mechanische techniek.

Je bent woonachtig in de omgeving Luttelgeest/Marknesse (+/- 30 minuten reistijd). Dit vinden we belangrijk omdat je 1 keer in de 3 weken mee gaat draaien in het storingsrooster.

Aanbod

Wij bieden je een verantwoordelijke baan waarin je een grote bijdrage levert aan duurzaam telen van paprika’s. In deze functie heb je veel vrijheid in de uitvoering van de verschillende werkzaamheden.

Je krijgt in de eerste periode begeleiding van een ervaren procesoperator waar je veel van gaat leren. Gaandeweg ga je de werkzaamheden van je collega overnemen.

Om ervoor te zorgen dat je storingen vanuit huis kunt analyseren, krijg je de beschikking over een modern camera en informatie systeem op je laptop en telefoon.

Onze arbeidsvoorwaarden zijn conform de cao glastuinbouw, zoals een collectief geregeld pensioen, een reiskostenvergoeding en een bereikbaarheidstoeslag. Daarnaast bieden we een goed salaris passend bij je ervaring en boven cao.  

Het eerste contract zal een contract voor bepaalde tijd zijn, onze intentie is om daarna een vast dienstverband aan te bieden.

Solliciteer

Interessante vacature? Vul onderstaand formulier in of stuur je cv en motivatiebrief per mail naar personeel@hoogweg.nl.

Wil je meer weten over deze vacature?

Neem contact op met Jalisa Rozendal op telefoonnummer 0527-20 64 30 of of per mail personeel@hoogweg.nl 

Ik ga akkoord met de privacyverklaring.*