Operationeel Manager (Fulltime)

Hoogweg Paprikakwekerijen in Luttelgeest teelt en verwerkt paprika’s, met behulp van moderne automatiseringstechnieken en systemen, voor supermarkten door heel Europa. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid naar een organisatie van ruim 120 hectare glas waar paprika’s geteeld worden in moderne kassen. Hoogweg teelt haar paprika’s op een efficiënte, duurzame en milieuvriendelijke wijze tot een gezond en kwalitatief product; er wordt bijvoorbeeld gebruik gemaakt van aardwarmte. Hoogweg is een modern, innovatief en snelgroeiend tuinbouwbedrijf waar in het hoogseizoen dagelijks meer dan 350 mensen werken.

Hoogweg is een bedrijf waar iedereen mee werkt aan de groei van het bedrijf; ‘het samen doen’ is een belangrijk aspect. Er heerst een cultuur van gelijkwaardigheid, waar niet wordt gedacht in hokjes en de sfeer informeel en verbindend is.

Voor een optimale groei en ontwikkeling van onze organisatie zijn wij op zoek naar een:

OPERATIONEEL MANAGER
Analyseren, Verbeteren, Mensen.

Functieomschrijving

In de functie van Operationeel Manager ben jij de schakel tussen de operationele processen in de organisatie en de strategische bedrijfsvoering in samenwerking met de directie. De organisatie heeft de afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt. Om deze groei voort te zetten en de toekomstplannen te realiseren is deze nieuwe functie gecreëerd.

In je dagelijkse werkzaamheden draag je als Operationeel Manager zorg voor een optimale inzet van arbeid en dat technische zaken efficiënt worden uitgevoerd. Je werkt nauw samen met collega’s waaronder teeltmanagers, coördinator arbeid, een coördinator techniek en de coördinator van de sorteer- en verpakkingshallen. Op operationeel gebied sturen deze coördinatoren de afdelingen aan, jij kijkt naar het geheel en hierdoor zie jij waar processen geoptimaliseerd kunnen worden. Bijvoorbeeld het productieproces vanaf de oogst tot en met het verpakken van de paprika’s.

Jij hebt de focus op een combinatie van de processen in de organisatie en de medewerkers. Als Operationeel Manager leid je effectieve werkoverleggen, help je bij het stellen van prioriteiten en je inspireert en motiveert medewerkers. Samen met de HR medewerker zet je lijnen uit voor de instroom en ontwikkeling van medewerkers in de organisatie. Je bent specialist op gebied van de processen in de organisatie en hierbij heb je oog voor de medewerkers.

Samen met de directie spar je over de visie, strategie en innovatie binnen de organisatie. Jullie bespreken hoe de toekomstplannen gerealiseerd gaan worden aan de hand van o.a. de omzetprognoses en arbeidsuren. Vervolgens ben jij degene die de vertaalslag gaat maken naar de werkvloer. Hierin krijg je vrijheid en ruimte om je eigen ideeën verder uit te werken en te onderzoeken waar processen beter en efficiënter kunnen worden.

Een gedeelte van je tijd ben je bezig met het opstellen van productie analyses. Jij zorgt ervoor dat alle beschikbare data inzichtelijke cijfers worden. Op basis van feiten en een cijfermatige onderbouwing maak je concrete beslissingen. Hierbij maak je continue de afweging tussen commerciële, organisatorische en menselijke belangen.

Functievereisten

Voor deze functie zijn wij op zoek naar een nieuwe collega met passie voor processen en die oog heeft voor de mens in de organisatie. Je hebt een opleiding gevolgd bij voorkeur op HBO / WO niveau en affiniteit met de agrarische sector.

Als persoon verwachten wij dat je stevig in je schoenen staat, toegankelijk bent voor medewerkers en met een proactieve werkhouding ga jij altijd voor het beste resultaat. Dit beste resultaat bereik jij door een goede afweging te maken tussen commerciële, organisatorische en menselijke belangen. Cijfermatig en analytisch ben je sterk en afsluitend kan je goed overzicht houden over de verschillende processen in de organisatie.

Aanbod

Wij bieden je een baan met verantwoordelijkheden en vrijheid in een snel groeiende organisatie. Collega’s streven ernaar om elke dag te verbeteren, er zijn korte lijnen in de communicatie en samenwerken staat centraal. Wij bieden je een afwisselende functie waarin werken op kantoor gecombineerd wordt met aanwezig zijn op de werkvloer.

Onze arbeidsvoorwaarden zijn conform de cao glastuinbouw, wij bieden je een passend salaris bij je kennis en ervaring met ruimte om hierin te groeien.

Reactiemogelijkheden

Ben jij er van overtuigd, dat je een goede invulling kunt geven aan deze functie?
Reageer dan en stuur je cv en motivatiebrief per mail naar personeel@hoogweg.nl

Wil je meer weten over deze vacature?
Mail dan naar personeel@hoogweg.nl of neem contact op met Jalisa Rozendal op telefoonnummer 0527-20 64 30

Terug naar overzicht