Medewerker Plant en Klimaattechniek (Fulltime)

Hoogweg Paprikakwekerijen in Luttelgeest teelt en verwerkt paprika’s, met behulp van moderne automatiseringstechnieken en systemen, voor supermarkten door heel Europa. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid naar een organisatie van 120 hectare glas waar paprika’s geteeld worden in moderne kassen. Hoogweg teelt en verwerkt haar paprika’s op een efficiënte, duurzame en milieuvriendelijke wijze tot een gezond en kwalitatief product; er wordt bijvoorbeeld gebruik gemaakt van aardwarmte. Hoogweg is een modern, innovatief en snelgroeiend tuinbouwbedrijf waar in het hoogseizoen dagelijks ruim 350 mensen werken.

Hoogweg is een bedrijf waar iedereen meewerkt aan de groei van het bedrijf; ‘het samen doen’ is een belangrijk aspect. Er heerst een cultuur van gelijkwaardigheid, waar niet wordt gedacht in hokjes en de sfeer informeel en verbindend is.

MEDEWERKER PLANT EN KLIMAATTECHNIEK
Groene vingers | Planten | Zon | Klimaat | Samenwerken | Nuttige insecten

Heb jij passie voor planten, groene vingers en wil jij graag alles leren over optimale groeiomstandigheden voor de paprikaplant? Lees dan verder!
Wij hebben in ons team Teelt plek voor een nieuwe collega. Heb jij nog geen werkervaring en spreekt de functie jou aan? Wij kunnen je alles leren over het telen van paprika’s, van het optimale klimaat creëren tot het inzetten van nuttige insecten.

Functieomschrijving

Met het team Teelt zorgen jullie ervoor dat het gewas optimaal gaat groeien waarmee een maximale paprikaoogst gerealiseerd kan worden. Verdeeld over 120 hectare staan er ruim 2,6 miljoen paprikaplanten. Voor de groei van deze planten is een klimaat met de juiste temperatuur en luchtvochtigheid essentieel. Hiervoor werken wij met moderne technieken, onder andere een aardwarmte installatie. Met ons PRIVA-klimaatsoftware ben jij altijd op de hoogte van actuele waarden zoals temperatuur, luchtvochtigheid en instraling.

De weersomstandigheden, waar je zelf geen invloed op hebt, hebben grote invloed op het klimaat in de kas. De paprikaplant groeit goed als er voldoende zonlicht is. Als Medewerker Plant en Klimaat(techniek) ben je dus continue bezig met optimalisatie door bijvoorbeeld schermen op tijd te openen en te sluiten en de watergift waar nodig bij te stellen.
Door je aanwezigheid in de kas volg je de groei en ontwikkeling van de planten. De bladstand, kleur van het gewas en de verdeling tussen blad en paprikazetting zijn zaken waar jij op let. Bij ziektes en plagen in de planten worden door jou nuttige insecten in gezet in plaats van bepaalde gewasbeschermingsmiddelen.

Functievereisten

Voor deze functie zijn wij op zoek naar een nieuwe collega met passie voor planten. Je hebt een agrarische opleiding en bij voorkeur minimaal HBO werk- en denkniveau.

Aanbod

Wij bieden je een baan met verantwoordelijkheden en vrijheid in een uitdagende omgeving. Je krijgt de ruimte om jezelf te ontwikkelen en uiteraard bieden wij je hiervoor de juiste begeleiding. Onze arbeidsvoorwaarden zijn conform de cao glastuinbouw, wij bieden je een passend salaris met ruimte om hierin te groeien.

Reactiemogelijkheden

Ben jij onze nieuwe collega?
Reageer dan en stuur je cv en motivatiebrief per mail naar personeel@hoogweg.nl

Wil je meer weten over deze vacature?
Mail dan naar personeel@hoogweg.nl of neem contact op met Jalisa Rozendal op telefoonnummer 0527 - 20 64 30.

Terug naar overzicht