Manager Arbeid Hal (Fulltime)

Hoogweg Paprikakwekerijen in Luttelgeest teelt en verwerkt paprika’s, met behulp van moderne automatiseringstechnieken en systemen, voor supermarkten door heel Europa. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid naar een organisatie van 120 hectare glas waar paprika’s geteeld worden in moderne kassen. Hoogweg teelt en verwerkt haar paprika’s op een efficiënte, duurzame en milieuvriendelijke wijze tot een gezond en kwalitatief product. Hoogweg is een modern, innovatief en snelgroeiend tuinbouwbedrijf waar in het hoogseizoen dagelijks ruim 350 mensen werken.

De verpakkingsactiviteiten van de paprika’s vinden plaats in de nieuwe, modern uitgeruste verwerkingshal van locatie Marknesse. Hier worden de geoogste paprika’s gesorteerd en (deels) verpakt als flowpack, waarna ze geleverd worden aan de Retail.

Hoogweg is een bedrijf waar iedereen meewerkt aan de groei van het bedrijf; ‘het samen doen’ is een belangrijk aspect. Er heerst een cultuur van gelijkwaardigheid, waar niet wordt gedacht in hokjes en de sfeer informeel en verbindend is.

Wij hebben een nieuwe vacature:

MANAGER ARBEID VERWERKINGSHAL
peoplemanager – processen - structuur

Functieomschrijving

Als manager arbeid verwerkingshal ben je verantwoordelijk voor het aansturen van zo’n 100 medewerkers. Samen met 7 teamleiders zorg je ervoor dat alles op het gebied van personeel in goede banen loopt. In de verwerkingshal staat 1 sorteerlijn, hier worden de paprika’s gesorteerd op kwaliteit, grote en gewicht. Daarnaast staan er in de hal 3 verpakkingslijnen, hier worden paprika’s verpakt per 3 stuks in een ‘flowpack’. In deze functie staan de processen en werkzaamheden bij het sorteren en verpakken van de paprika’s centraal.

In je dagelijkse werk ben je gemiddeld zo’n 90% van de tijd aanwezig op de werkvloer waar je rondloopt, waar nodig bijstuurt, vragen beantwoordt en materialen klaarzet. Je beoordeelt de snelheid en de kwaliteit waarmee de werkzaamheden worden uitgevoerd. Om dit goed te kunnen doen, is het nodig dat je zelf ook regelmatig meewerkt. De snelheid van het sorteren wordt mede bepaald door de kwaliteit van de paprika’s. Met jou inzicht in het proces zorg jij ervoor dat de sorteerlijn op de juiste snelheid draait waarbij de juiste kwaliteit gewaarborgd blijft. Dit is een proces waarin jij dagelijkse gaat bijsturen.

De paprika’s worden in verschillende kwaliteitsklassen verdeeld, hierbij wordt gekeken naar de vorm, kleur en eventuele beschadigingen aan het product. Voor een optimale verwerking is het van belang dat de paprika’s in de juiste kwaliteitsklasse terecht komen. In dit proces krijg jij een sturende rol waarin je regelmatig controles uitvoert en waar nodig bijstuurt.

In deze functie staan de medewerkers centraal, samen met hen zorg jij ervoor dat alle processen goed en efficiënt verlopen. Een klein deel van de medewerkers is in dienst bij Hoogweg. Vanwege de seizoensgebonden werkzaamheden werken de meeste medewerkers via een vast uitzendbureau. Dit gaat om medewerkers waarvan een deel al meerdere jaren bij Hoogweg werkt. Door de internationale medewerkers wordt er binnen het bedrijf veel Engels gesproken.

Je werkt verder nauw samen met de hoofd coördinator van de verwerkingshal over de wijze waarop een continue stroom aan paprika’s gesorteerd en verpakt kan worden. Daarnaast heb je ook contact met de coördinator techniek als het gaat om de machines en installaties.

Functievereisten

Voor deze nieuwe functie zijn wij op zoek naar een nieuwe collega met ervaring in een leidinggevende functie op een productie afdeling. Heb jij werkervaring in de voedingsmiddelenindustrie? Dan is dit een pré. Ervaring met het werken met kwaliteitseisen, voedselveiligheid, hygiëne en bijvoorbeeld BRC sluit ook goed aan op deze functie.

Verder heb je goede communicatieve vaardigheden en naast het Nederlands beheers jij ook de Engelse taal. In de verwerkingshal wordt er gewerkt in een 2 ploegenrooster. In deze functie wordt er niet volgens een vastgesteld rooster gewerkt, de werktijden zullen flexibel ingericht worden.

Als persoon ben jij goed in het overzicht houden, prioriteiten stellen en je hebt een natuurlijk overwicht waarmee je verschillende type medewerkers kunt aansturen.

Aanbod

Wij bieden je een baan met verantwoordelijkheden en vrijheid in een snel groeiende organisatie. Collega’s streven ernaar om elke dag te verbeteren, er zijn korte lijnen in de communicatie en samenwerken staat centraal. In je dagelijkse werk ben je voornamelijk praktisch bezig, geen eenzijdige kantoorbaan maar een functie met afwisseling waarin geen werkdag hetzelfde gaat zijn.

Onze arbeidsvoorwaarden zijn conform de cao glastuinbouw, wij bieden je een passend salaris bij je kennis en ervaring met ruimte om hierin te groeien.

Reactiemogelijkheden

Ben jij er van overtuigd, dat je een goede invulling kunt geven aan deze functie?
Reageer dan en stuur je cv en motivatiebrief per mail naar personeel@hoogweg.nl

Wil je meer weten over deze vacature?
Mail dan naar personeel@hoogweg.nl of neem contact op met Jalisa Rozendal op telefoonnummer 0527-20 64 30

Terug naar overzicht