Manager Arbeid (Full-time)

Hoogweg Paprikakwekerijen in Luttelgeest teelt paprika’s, met behulp van moderne automatiseringstechnieken en systemen, voor supermarkten door heel Europa. Afkomstig uit Nootdorp verhuisde het bedrijf in 2009 het grootste deel van haar bedrijvigheid naar Luttelgeest in de Noordoostpolder. Verspreid over vijf locaties worden er ondertussen meer dan 100 hectare aan paprika’s geteeld in moderne kassen. Hoogweg teelt haar paprika’s op een efficiënte, duurzame en milieuvriendelijke wijze tot een gezond en kwalitatief product; er wordt bijvoorbeeld gebruik gemaakt van aardwarmte. Hoogweg is een modern, innovatief en snelgroeiend tuinbouwbedrijf waar in het hoogseizoen dagelijks meer dan 300 mensen werken.

Hoogweg is een bedrijf waar iedereen mee werkt aan de groei van het bedrijf; ‘het samen doen’ is een belangrijk aspect. Er heerst een cultuur van gelijkwaardigheid, waar niet wordt gedacht in hokjes en de sfeer informeel en verbindend is.

In verband met de uitbreiding zijn wij op zoek naar een

MANAGER ARBEID PAPRIKAKWEKERIJ
100 fte. – productieomgeving – hands on - multicultureel

Functieomschrijving

De huidige manager is een zeer ervaren medewerker met veel kennis van het telen van paprika’s. In verband met de snelle groei van het bedrijf, is er behoefte aan een sparring partner voor deze manager. Daardoor is deze vacature ontstaan. Het is voor deze functie niet nodig dat je kennis hebt van paprikateelt of agrarische producten. Wel zijn leidinggevende capaciteiten van belang.

Je bent verantwoordelijk voor het aansturen van meerdere teams. In het oogstseizoen zijn dit zo’n 100 medewerkers, van diverse nationaliteiten. Buiten het oogstseizoen zijn dit ongeveer 60 medewerkers. Deze medewerkers werken vaak al jaren lang bij Hoogweg waardoor er een goede band met hen is opgebouwd. Er heerst een positieve werksfeer. Werkzaamheden die uitgevoerd worden zijn: gewasverzorging tijdens de groei (‘toppen en indraaien’; ongewenste scheuten van de plant afbreken en de plant langs een draad draaien), het oogsten van de paprika’s en de teeltwissel (opruimen van de oude planten, schoonmaken en planten van nieuwe plantjes).

Je maakt de planning voor de medewerkers in de kassen en in de verwerkingshal waar de paprika’s worden gesorteerd en verpakt. Je bent ervoor verantwoordelijk dat het arbeidsproces zo efficiënt mogelijk verloopt door, na beoordeling van de groeisnelheid van de planten, de werkzaamheden te verdelen. Gemiddeld ben je zo’n 70% van de tijd werkzaam in de kassen waar je rondloopt, vragen beantwoordt, materialen klaarzet en waar nodig bijstuurt. Je beoordeelt de snelheid en de kwaliteit waarmee de werkzaamheden worden verricht. Om dit goed te kunnen doen, is het nodig dat je zelf ook regelmatig meewerkt. Je houdt in een registratiesysteem o.a. bij hoeveel paden er zijn gedaan en hoeveel uren elke medewerker heeft gewerkt. Je komt op voor je medewerkers en samen met hen zorg je ervoor dat alle werkzaamheden kwalitatief goed en efficiënt worden uitgevoerd.

De teams worden geleid door teamleiders met wie jij intensief contact hebt. Een klein deel van de medewerkers is in dienst van Hoogweg, maar vanwege de seizoensgebonden werkzaamheden werken de meeste medewerkers via een vast uitzendbureau. Door de internationale medewerkers wordt er binnen het bedrijf veel Engels gesproken. Je hebt contact met het uitzendbureau over nieuwe medewerkers, maar ook om te evalueren wat wel en niet goed gaat m.b.t. het functioneren van de uitzendkrachten. Hierbij werk je samen met de HR medewerker, met wie je ook samen de functioneringsgesprekken etc. zult voeren.

Je werkt verder nauw samen met het hoofd logistiek van de verwerkingshal over de wijze waarop een continue stroom aan paprika’s geoogst en aangeleverd kan worden voor verwerking. Je bespreekt diverse productieanalyses, de hoeveelheid kilo’s te oogsten paprika’s, welke werkzaamheden er uitgevoerd moeten worden en hoeveel tijd deze kosten. Daarnaast heb je ook veel contact met de manager techniek en de teeltmanager over de groei van de planten om zo gezamenlijk tot een goede prestatie te komen.

Profielschets

Je bent een stevige, verbindende persoonlijkheid die goed het overzicht kan houden, prioriteiten kan stellen en een goede planning kan maken en bewaken. Je hebt het natuurlijk overwicht om zeer uiteenlopende types medewerkers aan te kunnen sturen, maar hebt tegelijkertijd ook een coachende houding waardoor je ‘naast jouw medewerkers staat’. Je vindt het leuk om ook zelf mee te werken en ‘gevoel te hebben bij de plant en de werkzaamheden’. Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel en weet de drive om met elkaar de doelen te behalen over te brengen op de medewerkers. Je bent praktisch ingesteld, flexibel en kunt goed zelfstandig werken. Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden en een positieve en collegiale grondhouding waardoor je een goede aanvulling voor Hoogweg bent.

Functievereisten

Je hebt een gedegen, afgeronde opleiding en HBO werk- en denkniveau. Je hebt ervaring in een soortgelijke leidinggevende functie binnen een productiebedrijf, bij voorkeur in de agrarische sector. Je hebt een sterke affiniteit met de tuinbouw en spreekt goed Engels. Je woont in of de regio Noordoostpolder, of bent bereid op korte termijn te verhuizen naar een locatie die op haalbare reisafstand ligt van Luttelgeest.

Aanbod

In deze baan bieden we je veel verantwoordelijk, vrijheid en de mogelijkheid om je te ontwikkelen. Je krijgt alle ruimte om de beste te zijn en te blijven.
De beloning is zondermeer goed te noemen.

Reactiemogelijkheden

Heeft onze vacature je enthousiast gemaakt?
Reageer dan en stuur je CV en motivatiebrief per mail naar personeel@hoogweg.nl.

Wil je meer weten over deze vacature?
Mail dan naar personeel@hoogweg.nl of neem contact op met Mariska Hoogweg op telefoonnummer 06-24 63 55 55.

Terug naar overzicht