HR Mederwerk(st)er Paprikakwekerij

Hoogweg Paprikakwekerijen in Luttelgeest teelt paprika’s, met behulp van moderne automatiseringstechnieken en systemen, voor supermarkten door heel Europa. Afkomstig uit Nootdorp verhuisde het bedrijf in 2009 het grootste deel van haar bedrijvigheid naar Luttelgeest in de Noordoostpolder. Verspreid over vijf locaties worden er ondertussen meer dan 100 hectare aan paprika’s geteeld in moderne kassen. Hoogweg teelt haar paprika’s op een efficiënte, duurzame en milieuvriendelijke wijze tot een gezond en kwalitatief product; er wordt bijvoorbeeld gebruik gemaakt van aardwarmte. Hoogweg is een modern, innovatief en snelgroeiend tuinbouwbedrijf waar in het hoogseizoen dagelijks meer dan 300 mensen werken.

Hoogweg is een bedrijf waar iedereen mee werkt aan de groei van het bedrijf; ‘het samen doen’ is een belangrijk aspect. Er heerst een cultuur van gelijkwaardigheid, waar niet wordt gedacht in hokjes en de sfeer informeel en verbindend is.

In verband met de groei van het bedrijf, zijn wij op zoek naar een

HR MEDEWERK (ST)ER PAPRIKAKWEKERIJ (24-40 uur)
hands on – recruiten & opleiden – 300 medewerkers

Functieomschrijving

In deze nieuwe en dynamische functie ben je verantwoordelijk voor het opzetten en uitvoeren van alle HR, opleiding en recruitment gerelateerde processen binnen Hoogweg. Je valt rechtstreeks onder de directeur operations en richt samen met hem de gehele ‘menskant’ van het bedrijf in.

Er werken ruim 100 medewerkers in de kassen en verpakkingshallen van het bedrijf, wat in het oogstseizoen kan oplopen tot 300. Tot nu toe werden deze medewerkers, veelal afkomstig uit Polen en Litouwen middels een uitzendbureau geworven. Jij gaat de contacten met de uitzendbureaus onderhouden. In de toekomst kies je, in overleg met de directie, welke vacatures je intern of extern uitzet en voor welke termijn medewerkers voor Hoogweg werken. Hierin zijn nog stappen te zetten. Je schrijft vacatureteksten, regelt het eventueel plaatsen van advertenties en regelt het verdere selectieproces. Vanwege de internationale achtergrond van de medewerkers denk je ook na over huisvesting, teambuilding en welke culturen goed met elkaar samenwerken in een team.

Je zet je actief in om de HR processen binnen de organisatie verder te professionaliseren en in te richten. Je bent verantwoordelijk voor het opzetten en inregelen van gesprekscycli, functiebeschrijvingen, salarisschalen, bonusregelingen en het registreren van verzuim. Tevens ben je contactpersoon voor scholen en stagebureaus. Je zorgt dat Hoogweg goed bekend staat zodat het bedrijf een aantrekkelijke toekomstige werkgever of stageplaats is. Ook ben je verantwoordelijk voor de organisatie van de interne opleiding van nieuwe medewerkers en de begeleiding van stagiairs. Naast deze dagelijkse taken ben je voor de directie de sparringpartner voor alle HR-gerelateerde vraagstukken, zoals onderwerpen als ontslag, arbeidsomstandigheden, pensioenen en CAO. Je bewaakt de onderdelen van de gesprekscyclus en ondersteunt en coacht de managers in het voeren van kwalitatief goede gesprekken en de vastlegging ervan. Functioneringsgesprekken voer je veel samen met de managers arbeid, die de medewerkers rechtstreeks aansturen.

Verder neem je een deel van de PR taken op je. Zo organiseer je open dagen, zoals ‘kom in de kas’ en leid je nieuwe uitzendbureaus of medewerkers rond. Je houdt je bezig met het verder ontwikkelen van promotiemateriaal, brochures en bedrijfspresentaties en houdt die up to date.

Deze rol is zowel fulltime (bijvoorbeeld als 2e of 3e carrièrestap) als parttime (door een kandidaat met meer ervaring) in te vullen.

Profielschets

Je bent een innemende persoonlijkheid met een hands on en no-nonsense mentaliteit en weet op een natuurlijke en enthousiasmerende wijze zaken voor elkaar te krijgen. Je hebt je ontwikkeld tot een zelfstandige professional op het gebied van recruitment.
In jouw communicatie ben je helder en krachtig en heb je de flexibiliteit om, om te kunnen gaan met gesprekspartners op verschillende niveaus. Wanneer je adviezen geeft, ben je creatief, innovatief en oplossingsgericht. Je kunt goed plannen en denkt doelgericht in grote lijnen waarbij je belangrijke details niet uit het oog verliest. Je beschikt over een gezonde dosis humor, bent energiek en raakt niet snel gestrest. Je hebt een goed ontwikkeld analytisch en abstractievermogen, een nauwkeurige, accurate manier van werken en gevoel voor details. Je voelt je thuis in een dynamische organisatie waarin hard wordt gewerkt. Bovenal ben je een prettige en toegankelijke gesprekspartner voor je collega’s.

Functievereisten

Je hebt een gedegen, afgeronde opleiding en HBO werk- en denkniveau. Je hebt aantal jaar ervaring als intercedent en/of HR medewerker. Je hebt een sterke affiniteit met de tuinbouw en spreekt goed Engels.

Reactiemogelijkheden

Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoen aan de gestelde eisen, reageer dan zo spoedig mogelijk via personeel@hoogweg.nl.
Voor vragen kun je contact opnemen met Mariska Hoogweg.

Terug naar overzicht