Functieomschrijving

De financieel manager komt bij ons een belangrijke bijdrage leveren aan de duurzame groei van de organisatie.

Jij bent een strategische denker die samen met de directie meedenkt in de plannen voor de toekomst. Bijvoorbeeld over een extra manier van energie opwekken: zonnepanelen op water. Het afvangen van co2 bij de biomassa installatie en dit vervolgens te gebruiken in de kas. Ook de bouw van een nieuwe locatie staat op de planning. Jij gaat deze, en andere business cases over bijvoorbeeld de arbeidsmarkt doorrekenen en informatie presenteren op basis waarvan beslissingen gemaakt gaan worden.

Ook ben je een praktische doener. Offertes opvragen voor bovenstaande investeringen of voor de aanschaf van nieuwe koffiezetapparaten, daar draai je je hand niet voor om. Je maakt de week rapportages tijdens een welverdiende vakantie van een collega. Of je beantwoordt een vraag over een openstaande factuur.

Dit doe je niet alleen, maar samen met het team. Met je collega’s zorg je voor een volledig kloppende administratie voor de verschillende bedrijfsentiteiten. Het team, bestaande uit vier zelfstandig werkende medewerkers, zorgt voor de uitvoering van de dagelijkse administratieve werkzaamheden zoals het verwerken van facturen, klaarzetten van de betalingen en het opstellen van week- maand- en jaarrapportages.

Elk seizoen is bij ons anders; een nieuwe locatie erbij, een hoge productie van paprika’s of het anders organiseren van processen. Na jouw 1e seizoen (jaar) heb je in je vakgebied al mooie stappen gemaakt in de organisatie. Je weet de ins en outs van de financiële zaken in de organisatie. De management rapportages hebben een update gekregen van jou. Het team weet wat ze van elkaar kunnen verwachten en wie welke verantwoordelijkheden heeft. Op naar nog vele mooie seizoenen waarin je naast je financiële specialisme ook steeds meer te weten komt over het telen van paprika’s. En na 10 jaar is nog steeds elk seizoen anders geweest, vol uitdaging en afwisseling.

Profielschets

Jij bent gedreven, geïnteresseerd en kan een goed gesprek aan gaan. Dat gaat ervoor zorgen dat je bij ons de financieel manager wordt die goed weet wat er speelt in de organisatie. Met je proactieve manier van werken weet je stappen te zetten die het bedrijf helpen met haar groeiambitie.

In de uitvoering van werkzaamheden ben je oplossingsgericht en je zorgt ervoor dat er rationele (of doordachte en verstandelijke) beslissingen gemaakt worden. Met je enthousiasme en een goed verhaal ga je de directie, het MT en betrokken collega’s een gedegen advies geven.

Wij zoeken een nieuwe collega met een aantal jaar ervaring in een financieel eindverantwoordelijke functie. Is dit in de agrarische sector of voedingsmiddelen industrie geweest, dan is dat een pré.

Aanbod

Ben je op zoek naar een breed takenpakket, en werk je graag aan strategische, tactische en operationele vraagstukken? Dan is dit een functie voor jou!

Wij bieden je een uitdagende functie met veel vrijheid en afwisseling. Je krijgt de ruimte om je bijdrage te leveren aan diverse projecten. Het nemen van initiatief en verantwoordelijkheid wordt hierin zeker gewaardeerd.

Je gaat werken in een gezonde, groeiende organisatie met een informele werksfeer en korte lijnen. In deze functie gaan jouw besluiten impact maken op de organisatie, jij kan dus echt een bijdrage leveren aan de toekomst van Hoogweg Paprikakwekerijen. 

Op termijn is het mogelijk om een volgende stap in je carrière te maken naar financieel directeur. 

Solliciteer

Interessante vacature? Vul onderstaand formulier in of stuur je cv en motivatiebrief per mail naar personeel@hoogweg.nl.

Wil je meer weten over deze vacature?

Neem contact op met Jalisa Rozendal op telefoonnummer 0527-20 64 30 of of per mail personeel@hoogweg.nl 

Ik ga akkoord met de privacyverklaring.*