Directeur Operations Paprikakwekerij

Hoogweg Paprikakwekerijen in Luttelgeest teelt paprika’s, met behulp van moderne automatiseringstechnieken en systemen, voor supermarkten door heel Europa. Afkomstig uit Nootdorp verhuisde het bedrijf in 2009 het grootste deel van haar bedrijvigheid naar Luttelgeest in de Noordoostpolder. Verspreid over vijf locaties worden er ondertussen meer dan 100 hectare aan paprika’s geteeld in moderne kassen. Hoogweg teelt haar paprika’s op een efficiënte, duurzame en milieuvriendelijke wijze tot een gezond en kwalitatief product; er wordt bijvoorbeeld gebruik gemaakt van aardwarmte. Hoogweg is een modern, innovatief en snelgroeiend tuinbouwbedrijf waar in het hoogseizoen dagelijks meer dan 300 mensen werken.

Hoogweg is een bedrijf waar iedereen mee werkt aan de groei van het bedrijf; ‘het samen doen’ is een belangrijk aspect. Er heerst een cultuur van gelijkwaardigheid, waar niet wordt gedacht in hokjes en de sfeer informeel en verbindend is.
Wij op zoek naar een

DIRECTEUR OPERATIONS PAPRIKAKWEKERIJ
structuur en proces – 300 fte. – 100 hectare kassen

Functieomschrijving

Als directeur operations binnen Hoogweg Paprikakwekerijen ben je verantwoordelijk voor alle interne processen, behalve de financiële afdeling. Het bedrijf heeft de laatste jaren een enorme groei doorgemaakt. Deze nieuwe functie is gecreëerd zodat Hoogweg deze groei voort kan zetten en toekomstplannen kunnen worden gerealiseerd.

Jij vormt samen met de directeur/eigenaar en de financieel directeur het directieteam.
Vanzelfsprekend werk je nauw met hen samen voor met betrekking tot visie, strategie en innovatie binnen de organisatie. Je spart met elkaar over de cijfers, de omzetprognoses en normen zowel qua kosten als arbeidsuren. Je maakt gebruik van de ondernemersgeest van de eigenaar. Vervolgens krijg je veel ruimte om vanuit zijn ideeën proactief voort te bouwen op wat er al staat, te onderzoeken waar het beter en efficiënter kan en te zorgen dat de continuïteit geborgd wordt. Je brengt vernieuwing, structuur en stabiliteit in de interne organisatie. Je doet dit o.a. op basis van een grote diversiteit aan productieanalyses, zodat je op basis van feiten en een cijfermatige onderbouwing concrete beslissingen neemt en zaken implementeert en integreert binnen het bedrijf. Hierbij maak je steeds de afweging tussen commerciële, organisatorische en menselijke belangen. Je gaat samen of zelfstandig in gesprek met de leveranciers, sluit jaarcontracten af en borgt en evalueert de processen en kosten met hen. Je maakt productieanalyses, rapporteert met betrekking tot het gebruik van meststoffen, de gebruikte hoeveelheden energie en hoe het bedrijf binnen de gestelde normen zo efficiënt mogelijk kan blijven leveren.

Met name de mens- en proceskant van het bedrijf richt jij in. Je stuurt meerdere managers rechtstreeks aan, waaronder teeltmanagers, managers arbeid, een manager techniek en managers van de sorteer- en verpakkingshallen. Samen met de HR medewerker zet je de lijnen uit voor wat betreft de gesprekscycli, ziekteverzuim, beoordelingssystematiek, bonusregelingen en de verdeling tussen interne werving en werving door uitzendbureaus. Tevens stuur je de marketing aan die deels zal worden uitbesteed en deels intern wordt uitgevoerd.

Als peoplemanager maak je verbinding met je medewerkers en coach je hen in de professionele samenwerking, leid je effectieve werkoverleggen en help je bij het stellen van prioriteiten. Jij bent de kartrekker. Je schept duidelijkheid over functies en communicatielijnen en inspireert medewerkers met heldere afspraken. Gezien de omvang van de organisatie houd je de lijnen kort in het aansturen. Je bent regelmatig op de werkvloer aanwezig om verbinding te houden met de praktijk.

Profielschets

Je bent een echte peoplemanager die stevig in zijn schoenen staat. Je bent proactief, toegankelijk, betrouwbaar en een sparringpartner voor zowel de directie als jouw medewerkers over vakinhoudelijke en organisatorische zaken. Je beschikt over het inlevingsvermogen en de stijlflexibiliteit om ontspannen leiding te geven aan uiteenlopende menstypen. Je bent gewend mensen op een positieve en sturende wijze te betrekken bij de optimalisatie van afdelingen, processen en systemen.

Je houdt gemakkelijk overzicht over een grote hoeveelheid aan data, processen en mensen. Je hebt bent zowel cijfermatig als analytisch sterk waardoor je snel doorziet waar meer efficiëntie en structuur nodig is. Je stelt hierin de juiste prioriteiten en in korte tijd weet je processen, procedures en werkwijzen te implementeren en verbeteren. Je bent in staat steeds de juiste afweging te maken tussen commerciële, organisatorische en menselijke belangen. Hierdoor zorg je voor evenwicht tussen de commerciële positionering extern en gestroomlijnde processen in de interne organisatie.

Functievereisten

Je hebt HBO+/WO werk- en denkniveau. Je hebt affiniteit met AGF en vanuit jouw netwerk, privé, vorige of huidige baan connecties met de agrarische sector.

Reactiemogelijkheden

Het volledige werving- en selectietraject wordt verzorgd door Métier.

Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoen aan de gestelde eisen, reageer dan zo spoedig mogelijk via onze site www.metier.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Ingobert Veen.

Terug naar overzicht