(aankomend) Teeltmanager Paprika's (Fulltime)

Hoogweg Paprikakwekerijen in Luttelgeest teelt en verwerkt paprika’s, met behulp van moderne automatiseringstechnieken en systemen, voor supermarkten door heel Europa. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid naar een organisatie van 120 hectare glas waar paprika’s geteeld worden in moderne kassen. Hoogweg teelt en verwerkt haar paprika’s op een efficiënte, duurzame en milieuvriendelijke wijze tot een gezond en kwalitatief product; er wordt bijvoorbeeld gebruik gemaakt van aardwarmte. Hoogweg is een modern, innovatief en snelgroeiend tuinbouwbedrijf waar in het hoogseizoen dagelijks ruim 350 mensen werken.

Hoogweg is een bedrijf waar iedereen meewerkt aan de groei van het bedrijf; ‘het samen doen’ is een belangrijk aspect. Er heerst een cultuur van gelijkwaardigheid, waar niet wordt gedacht in hokjes en de sfeer informeel en verbindend is.

Voor een optimale groei en ontwikkeling van onze paprikaplanten zijn wij op zoek naar een:

TEELTMANAGER
Kwaliteit - Planten - Analyse

Functieomschrijving

Met jouw kennis, ervaring en passie voor planten zorg jij als Teeltmanager ervoor dat het gewas optimaal gaat groeien waarmee een maximale paprikaoogst gerealiseerd wordt. Dit begint bij de keuze voor het ras van de paprika en het inkopen van de jonge planten. Vervolgens ga jij samen met je collega’s zorgen voor optimale teeltomstandigheden. Voor de groei van de paprikaplant is een klimaat met de juiste temperatuur en luchtvochtigheid essentieel. Hiervoor hebben wij onder andere moderne verwarmingstechnieken waaronder een innovatieve aardwarmte installatie. Met ons PRIVA-klimaatsoftware ben jij altijd op de hoogte van actuele waarden zoals temperatuur, luchtvochtigheid en instraling. Op basis van deze data maak jij je analyses en bij afwijkingen stel jij de systemen waar nodig bij. Uiteraard houd je hierbij rekening met de invloed van de weersomstandigheden buiten. Deze weersomstandigheden, waar je zelf geen invloed op hebt, hebben grote invloed op het klimaat in de kas. Als Manager Teelt ben je dus continue bezig met optimalisatie door bijvoorbeeld schermen op tijd te openen en te sluiten en de watergift waar nodig bij te stellen.

In de organisatie staat efficiëntie en duurzaamheid centraal. Voor je werk betekent dit dat er continue gezocht wordt naar verbeteringen in het proces. Deze verbeteringen komen onder andere terug in de teeltplannen, met jouw kennis en ervaring lever jij je bijdrage in het opstellen van de teeltplannen.

Door je aanwezigheid in de kas volg je de groei en ontwikkeling van de planten. De bladstand, kleur van het gewas en de verdeling tussen blad en paprikazetting zijn zaken waar jij op let en onregelmatigheden worden meegenomen in de teeltplannen. Samen met je collega’s ben je verantwoordelijk voor de gewasbescherming. Jullie scouten op ziekten en plagen waarop jij vervolgens actie onderneemt, de focus ligt hierin op een milieuvriendelijke werkwijze. Dit wordt onder andere gedaan door de inzet van nuttige insecten in plaats van bepaalde gewasbeschermingsmiddelen.

In de functie van Teeltmanager werk je nauw samen met de medewerkers in de kas, zij zien dagelijks de planten waardoor jij direct op de hoogte bent van onregelmatigheden. Je hebt ook regelmatig contact met de directie en de coördinatoren van de verschillende locaties als het gaat om de teeltplannen en uitvoering hiervan.

Een afwisselende baan waarin kantoor gecombineerd wordt met de werkvloer, nauw samengewerkt wordt met collega’s en een baan waarin jij een grote bijdrage levert aan de productie van paprika’s.

Functievereisten

Voor deze functie zijn wij op zoek naar een nieuwe collega met passie voor planten. Je hebt een agrarische opleiding en bij voorkeur minimaal HBO werk- en denkniveau. Beschik jij hierover maar heb jij nog geen of weinig werkervaring in een soort gelijke functie? Als jij gemotiveerd bent dan bieden wij de ruimte om bij ons de kennis en werkervaring op te gaan doen, bekijk dan de vacature Medewerker plant en klimaat(techniek).

Wij zijn op zoek naar een persoon die zelfstandig kan werken, meedenkt in het proces en cijfermatig sterk is. Je vindt het een sport om processen te analyseren en voortdurend verder te optimaliseren. Verder beschik je over communicatieve vaardigheden en kan je goed meedenken in het vinden van oplossingen. De groei van de paprikaplanten en veranderingen in het weer gaan 24/7 door, dit betekent dat je ook regelmatig buiten kantoortijden werkt.

Je hebt oog voor detail en daarbij ben je in staat het grotere plaatje te overzien.

Aanbod

Wij bieden je een baan met verantwoordelijkheden en vrijheid in een uitdagende omgeving. Je krijgt de ruimte om jezelf te ontwikkelen en uiteraard bieden wij je hiervoor de juiste begeleiding. Onze arbeidsvoorwaarden zijn conform de cao glastuinbouw, wij bieden je een passend salaris met ruimte om hierin te groeien.

Reactiemogelijkheden

Ben jij er van overtuigd, dat je een goede invulling kunt geven aan deze functie?
Reageer dan en stuur je cv en motivatiebrief per mail naar personeel@hoogweg.nl

Wil je meer weten over deze vacature?
Mail dan naar personeel@hoogweg.nl of neem contact op met Jalisa Rozendal op telefoonnummer 0527 - 20 64 30.

Terug naar overzicht