Het bedrijf

Vestigingen in Luttelgeest, Marknesse en Nootdorp

Sinds 2014 teelt Hoogweg Paprikakwekerijen op vier locaties paprika’s: drie in Luttelgeest in de Noordoostpolder, één in Nootdorp, Zuid-Holland. Sinds november 2016 is locatie Marknesse in bedrijf gegaan. In totaal is ons areaal nu 120 hectare groot. Dat zijn ongeveer 240 voetbalvelden.

De historie van Hoogweg begint in Nootdorp, in 1987. Door de beperkte ruimte in het westen van ons land zijn we uiteindelijk naar de Noordoostpolder verhuisd. Het is een gebied met een gunstige infrastructuur voor de glastuinbouw. Er is ruimte genoeg, de ligging, de bereikbaarheid voor onze handelspartners is ideaal en het klimaat is er nagenoeg vergelijkbaar met het westen van Nederland.

Paprika’s telen we sinds 1998, vanaf 2009 in drie verschillende kleuren: rood, geel en groen. Het type dat we produceren is de blokpaprika, de meest verkochte paprika.

Efficiënt en duurzaam telen

Nieuwland te Luttelgeest is een van de kleinere tuinbouwlocaties in Nederland, gelegen in de uitgestrekte Noordoostpolder. Het dorp Luttelgeest telt 2100 inwoners en is een vestigingsplaats van meerdere tuinbouwbedrijven.
In 2008 zijn we er gestart met de bouw van 22 hectare. Het jaar erop is er nog 22 hectare aan toegevoegd. In 2013 en 2014 zijn twee bestaande tuinbouwbedrijven in de directe omgeving overgenomen: één van 9 en één van 10 hectare. De bestaande vestiging in Nootdorp is bijna 7 hectare. De nieuwste locatie, Marknesse, is 50 Hectare groot.
De paprika’s van alle vestigingen worden in de verwerkingshal / verpakkingsstation gesorteerd en (klein)verpakt.
Door die combinatie van vier bedrijven kunnen we op een efficiënte en duurzame manier telen.

Bij Hoogweg Paprikakwekerijen kunnen we in het hoogseizoen dagelijks rekenen op de inzet van ongeveer 350 betrokken medewerkers.